Mărțișoare Nume românesc pentru o tradiție celebrată la începutul primăverii în martie

Festivitățile tradiționale ale Mărțișoarelor au loc în România în fiecare martie, în locuri precum Iași și Tulcea.

În timp ce Mărţişoarea se referă la voie bună şi muzică, termenul de „trinchete” se referă la toate lucrurile mărunte pe care oamenii le cumpără la festival. În mod tradițional, bibelourile sunt arse cu mult lemn de foc sau aprinse cu o torță. În era digitală actuală, bibelourile au fost înlocuite de tehnologie – acum ne putem face propriile bibelouri folosind imprimante 3D sau chiar le putem cumpăra online din magazinele online.

În tradiția românească a Mărțișoarelor, oamenii care au făcut o achiziție de dulciuri de ciocolată sau flori se adună în stradă în fața magazinului lor pentru a le împărtăși cu străinii care doresc să le cumpere. Ei oferă cadouri și petrec momente fericite împreună, bucurându-se de vremea caldă și de tot ce este frumos în jur.

Mărțișoarele este o tradiție românească celebrată la începutul primăverii. În mod tradițional, se crede că împăratul Constantinopolului dădea poporului dulciuri, numite „Mărțișoare de Constantinopole” („Dulciurile împăratului”), de Paște. În România modernă, „Mărțișoara” are încă o oarecare putere în cultura românească și este o parte foarte importantă a spiritului și identității naționale a României.

Numele de bibelouri folosite pentru a sărbători începutul primăverii în România sunt mărțișoare. În mod tradițional, acesta este un coș mare plin cu dulciuri în care sunt așezate diferite simboluri religioase, precum cruci și crini. Coșurile sunt aduse lângă biserică unde sunt binecuvântate de preot.

Bibelourile au fost o parte esențială a culturii românești din timpuri imemoriale, iar existența lor datează din epoca romană. Au un rol simbolic profund – aduc noroc și noroc în viața de zi cu zi a oamenilor. Până în secolul al XIX-lea se făceau din lemn și apoi din hârtie sau piele; apoi metalul a fost folosit în secolul al XX-lea (aliaj de aliaj plumb-staniu) până astăzi; dar astăzi principalul lor material este plasticul (polistirenul).

Bibelourile sunt obiecte care reprezintă în mod simbolic primăvara, un timp de reînnoire și renaștere, o introducere în sărbătoarea medievală de la Mărțișoara.

Bibelourile tradiționale românești sunt o modalitate minunată de a sărbători începutul primăverii în martie.

Chiar dacă sezonul de primăvară aduce multe activități distractive, îl putem sărbători și aducând mai multă conexiune emoțională în viața noastră de zi cu zi. Odată cu creșterea rețelelor sociale și a tehnologiei, este și mai important să construiți relații puternice cu prietenii și familia. Asta facem cu mărțișoare – o tradiție sărbătorită la începutul primăverii în martie în care diverse articole care reunesc într-unul, sunt împărțite între prieteni.

Cu toții avem acele amintiri greu de uitat. Dacă ești ca mine, probabil că îți amintești primul tău sărut, prima ta rupere de inimă sau poate chiar prima dată când ai dezvoltat sentimente pentru cineva. Aceste amintiri pot fi pierdute pentru totdeauna dacă nu sunt stocate corespunzător într-o cutie de sunet numită „memorie”. S-au schimbat multe de când eram la școală, dar din când în când trebuie să ne întoarcem pentru o a doua aromă de tort pentru a ne asigura că acest sentiment rămâne proaspăt în mintea și inimile noastre.