Martisoare - Martisoare lucrate cu pasiune

-site de mester popular-
artizanat romanesc

Acasa


Linguri cu povesti

Obiecte religioase

Vase de lemn

Mobilier taranesc

Decoratiuni lemn

Ceramica

Ceramica figurativa

Icoane pe sticla

Obiecte promotionale

Martisoare
 • Martisoare cu povesti
 • Martisoare pictate
 • Martisoare simple
 • Martisoare detalii

 • Galerie - Sighisoara

  Contact

  mark.tudose@gmail.com

  Phone : +40745-853109

  Martisoare lucrate manual. Comenzile online de martisoare vor fi livrate prin Fan Courier. Preturile pentru martisoare depind de numarul detaliilor. Astfel aproape orice model de martisor poate fi simplificat sa complicat dupa caz sau buget.
  Martisoare sculptate, numite si martisoare cu povesti, martisoarele pictate pe suport ceramic sau lemn (fie cu motive florale fie cu ornamentica traditional romaneasca) si martisoarele de serie recomandate celor interesati de un numar mare de martisoare.
  La comanda putem realiza martisoare personalizate. Fiecare martisor poate avea punguta de hartie si sfoara cu sigla, motto-ul sau mesajul companiei Dvs.
  Martisoarele vor fi expediate prin curier rapid. Plata se poate efectua prin OP sau ramburs. Comenzile de martisoare ce depasesc 1000 de bucati vor fi livrate pe baza unui contract cu termene de plata si livrare de comun acord stabilite.


     Martisoare sculptate

  Martisoare pictate     

  Martisoare de serie

  Martisoare pictate manual pe suport ceramic
  Martisoare sculptate in lemn
  Martisoare traditionale romanesti
  Martisoare pictate pe lemn
  Martisoare lucrate cu pasiune...

  Martisoare

  Martisorul este o sarbatoare traditionala romaneasca, raspandita pe intreg teritoriul tarii, in fiecare zona intalnind mituri si obiceiuri diferite legate de aceasta sarbatoare. Martisorul se confectioneaza pe perioada iernii si se poarta dupa data de 1 Martie, in unele zone martisorul e folosit ca podoaba pe durata zilelor Babei Dochia (1-9 Martie), dupa care se leaga de ramura unui copac tanar, rodul acestuia simbolizand bunastarea celui ce a legat martisorul. In alte parti ale tarii, martisorul este purtat pe intreaga durata a lunii martie, dupa care este prins in ramurile unui copac, pentru a aduce bunastare. Pe vremuri, in anumite zone, martisorul era confectionat din doua fire de lana, unul alb si unul rosu, pentru ca mai apoi sa ii fie adaugata o moneda din argint sau din aur. In perioada recenta, martisorului i-au fost adaugate simboluri ale norocului, sub forma unor figurine ce reprezentau cosarul, trifoiul sau potcoava. Martisorul marcheaza inceputul primaverii. Snurul alb-rosu ce leaga martisorul este simbolul aducator de noroc si bunastare. Rosul este considerata culoarea primaverii, perioada cand natura se trezeste la viata, cand bujorii se inrosesc, iar albul culoarea iernii. Firul rasucit reprezinta lupta dintre primavara si iarna, dintre bine si rau. Martisorul este o sarbatoare traditionala romaneasca, raspandita pe intreg teritoriul tarii, in fiecare zona intalnind mituri si obiceiuri diferite legate de aceasta sarbatoare. Martisorul se confectioneaza pe perioada iernii si se poarta dupa data de 1 Martie, in unele zone martisorul e folosit ca podoaba pe durata zilelor Babei Dochia (1-9 Martie), dupa care se leaga de ramura unui copac tanar, rodul acestuia simbolizand bunastarea celui ce a legat martisorul. In alte parti ale tarii, martisorul este purtat pe intreaga durata a lunii martie, dupa care este prins in ramurile unui copac, pentru a aduce bunastare.


  Martisoare - Martisoare lucrate cu pasiune - Martisoare mdoele 2014 - Martisoare